N-Sea - 50Hertz Baltic Sea UXO Survey & Disposal

 • Projecttitel:

  Planningsmanagement

 • Opdrachtgever project:

  50Hertz

 • Uitvoerende organisatie(s):

  N-Sea

 • Contractvorm:

  n.v.t.

 • Looptijd project:

  December 2017 t/m december 2018

 • Opdrachtgever Jeras:

  N-Sea

 • Looptijd inzet Jeras:

  April t/m december 2018

Lees meer

Werkzaamheden project

In opdracht van N-Sea, een offshore aannemer van geïntegreerde onderwater diensten uit Zierikzee, ondersteunt Jeras in het planningsmanagement binnen het '50Hertz' project. 

 

Het hoofddoel van dit project is de detectie en vernietiging van niet geëxplodeerde explosieven (UXO's) en andere obstakels in de Baltische zee. Dit is nodig voor de aanleg van offshore windparken en kabeltracés voor de kust van Lubmin (Duitsland). 

 

N-Sea heeft de opdracht gekregen na een intensief tendertraject en verzorgt met eigen en externe vaartuigen de detectie en vernietiging van UXO's in on- en diep water over de lengte van onderzeese kabelroutes. N-Sea gebruikt zeer specialistische apparatuur om onregelmatigheden en afwijkingen op de zeebodem in kaart te kunnen brengen en te analyseren. Nadat het traject volledig geanalyseerd is worden objecten beoordeeld en waar noodzakelijk verwijderd of gecontroleerd tot ontploffing gebracht conform de eis van beide non-UXO en UXO objecten. 

 

Jeras draagt bij aan de wekelijkse rapportage doormiddel van het opstellen en actualiseren van de planning. Hiermee worden progressie en verwachte doorlooptijden van de werkzaamheden gerapporteerd aan opdrachtgever '50Hertz'.

 

50Hertz

50Hertz is werkzaam binnen het verbindingsnet in het noorden en oosten van Duitsland. Dit net, een van het modernste in Europa, verbindt buurlanden Polen, Tsjechië en Denemarken. Daarnaast is 50Hertz verantwoordelijk voor de netverbindingen tussen het vaste land van Duitsland en de diverse 'windfarms'  in de Baltische zee. 

 

Video eerste 50Hertz windpark: EnBW Baltic 1

 

NSEA Website

50Hertz Website