Emergis ambulant centrum een "Circular Bio-based Construction Industry" project

 • Projecttitel:

  Circulaire bouw Emergis ambulant centrum

 • Opdrachtgever project:

  Stichting Emergis

 • Uitvoerende organisatie(s):

 • Contractvorm:

 • Looptijd project:

  2018 - 20222

 • Opdrachtgever Jeras:

  Stichting Emergis

 • Looptijd inzet Jeras:

Lees meer

Werkzaamheden project

Gelegen in Kloetinge bevindt zich de hoofdlocatie van Emergis met hierbij de volwassen ambulant. Emergis staat voor het samen werken aan een goede geestelijke gezondheid van alle mensen in zeeland.

 

Om te werken aan een geestelijke gezondheid is de locatie waar dit plaatsvind erg belangrijk, Emergis heeft daarom de slag gemaakt om over te gaan tot een nieuw gebouw, hiervoor zijn zij gestart met een pilot project binnen het Circular Bio-based Construction Industry (CBCI) project, dit project valt onder het Europese Interreg  2 seas  Mers Zeeën en is een Europees gesubsidieerd project. De hoofdpunten binnen dit project zijn biobased, circulair en demontabel bouwen.

 

Het project van Emergis bestaat uit twee delen. Een renovatie van het bestaande deel met gebruik van biobased materialen en een nieuwbouw van 21 units welke zo uitgevoerd moeten worden dat deze na verloop van tijd opgepakt kunnen worden en elders kunnen worden geplaats. Deze units zullen dan biobased, ciruclair en demontabel uitgevoerd worden.

 

Bij het renovatiegedeelte zal een deel gesloopt worden waarbij materialen hiervan gebruikt kunnen worden in de nieuw te bouwen units om zo de afvalstoffen tot een minimum te beperken.

 

In samenwerking met Emergis is Jeras betrokken bij het gehele traject, van ontwerp tot aanbesteding, van start realisatie tot oplevering. Hierbij is Jeras (deel) verantwoordelijk voor het vastleggen van bepaalde keuzes binnen het project en deze te verantwoorden binnen de subsidieregeling van de Europese unie. Hiernaast doet Jeras de projectmanagement in samenwerking met de betrokken partijen.